Een ideale uitvalbasis....

Als u graag iets van de omgeving wilt zien is Bed & Breakfast "Aan de Boekhorst" een ideale uitvalbasis. De bossen, de weilanden, restanten van de stuwwal zoals Lochemerberg, de Kale Berg en Paaschberg zijn uw bezoek meer dan waard. Fiets of wandel langs de buitenplaatsen in het gebied (waaronder de Wildenborch tussen Vorden en Lochem) of naar de Staringkoepel langs het rustig meanderende riviertje de Berkel. Ga een dagje naar IJsselsteden als Zutphen, Deventer of Doesburg. En dan natuurlijk ook naar Bronkhorst, dat zich graag onderscheidt als het kleinste stadje van Nederland.

Ideale uitvalsbasis voor lange wandeltochten
Een plek om tot rust te komen
... en een plek om tot rust te komen…

Mooi dat "Aan de Boekhorst" halverwege het Pieterpad ligt: etappe 13, tussen Laren en Vorden. Hier werd Nederlands bekendste langeafstandswandelpad ("LAW") in 1983 officieel in gebruik genomen. Verder komt het Vogeltrekpad er praktisch langs. Neem uw rust op deze uitgekiende plek. Pak het laatste licht op het buitenterras en geniet van het uitzicht. Wie weet wordt u verrast door een paar reeën die in het late licht ineens in het weiland opduiken. Of door een uil die in het invallende duister tot actie overgaat.

Ook kunt u tijdens een verblijf in "Aan de Boekhorst" onder begeleiding van een professionele coach van onze prachtige omgeving genieten. Meer informatie vindt  hier.

…of lekker te bewegen. 

"Aan de Boekhorst" is gelegen op een paar honderd meter van de Lochemse Golf & Country Club De Graafschap (website). Bent u in Lochem voor een golftoernooi of bent u te gast op deze prachtige golfbaan, aarzel dan niet dit te combineren met een verblijf in "Aan de Boekhorst".

De Achterhoek is door de Fietsersbond uitgeroepen tot beste fietsgebied van Nederland. Dankzij een netwerk van fietsknooppunten, kunt u gemakkelijk uw eigen fietsroute uitstippelen. "Aan de Boekhorst" is gelegen bij knooppunt 16 “Staringkoepeltje” (website).

Bij de VVV te Lochem (website) of de stichting Achterhoek Toerisme (website) kunt u meer informatie vinden over wat er in de prachtige omgeving te beleven is en waar het lekker eten is. Ook uw gastheer adviseert u daar natuurlijk graag over.

Het beste fietsgebied van Nederland