Een ideale uitvalsbasis, ...

Als u graag iets van de omgeving wilt zien is Bed & Breakfast "Aan de Boekhorst" een ideale uitvalsbasis. De bossen, de weilanden, restanten van de stuwwal zoals Lochemerberg, de Kale Berg en Paaschberg zijn uw bezoek meer dan waard.

Fiets of wandel langs de buitenplaatsen in het gebied (waaronder de Wildenborch tussen Vorden en Lochem) of naar de Staringkoepel langs het rustig meanderende riviertje de Berkel.

Ga een dagje naar Hanzesteden als Zutphen, Deventer of Doesburg. En dan natuurlijk naar Bronkhorst, dat zich graag onderscheidt als het kleinste stadje van Nederland.

Ook in de nabijheid en zeer de moeite waard zijn het Lalique Museum in Doesburg, museum voor modern realisme MORE in Gorssel en Kasteel Ruurlo.

 

Aan het einde van de dag bij het vuur
Een plek om tot rust te komen
... een plek om tot rust te komen …

Mooi dat "Aan de Boekhorst" halverwege het Pieterpad ligt: etappe 13, tussen Laren en Vorden. Hier werd Nederlands bekendste langeafstandswandelpad ("LAW") in 1983 officieel in gebruik genomen. Verder komt het Vogeltrekpad er praktisch langs.

Vanuit de voordeur van uw appartement kunt u ook verschillende korte, van een half uur tot één uur, of langere wandelingen maken in het afwisselende coulissenlandschap van Klein Dochteren.

Neem uw rust op deze uitgekiende plek. Pak het laatste licht op het buitenterras en geniet van het uitzicht. Wie weet wordt u verrast door een paar reeën die in het late licht ineens in het weiland opduiken. Of door een uil die in het invallende duister tot actie overgaat.

 

… of lekker te bewegen ...

"Aan de Boekhorst" is gelegen op twee kilometer van de Lochemse Golf & Country Club De Graafschap. Bent u in Lochem voor een golftoernooi of bent u te gast op deze prachtige golfbaan, aarzel dan niet dit te combineren met een verblijf in "Aan de Boekhorst".

De Achterhoek is door de Fietsersbond uitgeroepen tot beste fietsgebied van Nederland. Dankzij een netwerk van fietsknooppunten, kunt u gemakkelijk uw eigen fietsroute uitstippelen. "Aan de Boekhorst" is gelegen bij knooppunt 16 “Staringkoepel”.

De dichte bossen, grillige houtwallen en rijke slootkanten vormen een ideaal decor voor een bewegwijzerde A.T.B-route. De mountainbikeroute door De Graafschap, het gebied tussen Zutphen, Borculo en Zelhem is 90 kilometer lang.

 

Het beste fietsgebied van Nederland
Ideale uitvalsbasis voor lange wandeltochten
... en om natuurlijk op pad te gaan met kinderen. 

Voor kinderen is er in de omgeving van “Aan de Boekhorst” veel te doen. Van verschillende musea zoals bijvoorbeeld het Brandweermuseum (Rijdt u mee op een historische brandweerauto?) of Kristalmuseum in Borculo (Welke stenen werden gebruikt om vuur te maken? Hoe ziet een meteoriet eruit?) of Huis Verwolde uit 1776 in Laren (Audioverhalen, foto’s en gebruiksvoorwerpen nemen u mee in de voorbereidingen voor de ‘Blijde Incomst’ van de nieuwe bewoners in 1927) tot de Publiekssterrenwacht Phoenix in Lochem (met de 12” Meade en de 14” Celestron kunt u de maan en planeten bekijken) of lekker spelen, klimmen (Klimbos Achterhoek) en pannenkoeken eten bij Erve Brooks in Gelselaar of bij De Heikamp in Ruurlo.

Kanoën op de Berkel blijft natuurlijk voor groot en klein een belevenis. Instappen kan op verschillende plaatsen.

Genoeg om er met uw kinderen op uit te gaan!

 

Bij de VVV te Lochem of de stichting Achterhoek Toerisme kunt u meer informatie vinden over wat er in de prachtige omgeving te beleven is en waar het lekker eten is. Het restaurant in het clubhuis van de Lochemse Golfclub, Le Rêve, is het dichtstbijzijnde restaurant. Uw gastheer adviseert u graag!